Ben & Knäskador

Nedan följer en rad olika ben- och knäskador. Vi på Idrottsskadeexperten rekommenderar i 95% av fallen att man besöker en av våra experter inom området för att få en professionell och grundlig undersökning av sin skada. I vissa fall kanske en behandling inte behövs, men då är du i alla fall säker på din sak och behöver inte oroa dig för framtida problem.
 

gubbvadGubbvad

Får du krampliknande känningar i vaden när du springer i rask takt? Känns det som du fått något av en muskelbristning och kramp?

 

Läs mer om Gubbvad →

Gubbvad Övningar →

Boka behandling →


 

benhinneinflammationBenhinneinflammation

Det första du känner är troligen att du är väldigt öm på framsidan eller insidan av ditt skenben. Detta benhinneinflammations symptom uppkommer oftast först efter att du har avslutat fysisk aktivitet.

 

 

Läs mer om Benhinneinflammation →

Boka behandling →


 

löparknaLöparknä

När du har Löparknä upplevs det oftast som en skärande smärta på knäts utsida.

Smärtan uppstår på grund av att senan som går längs utsidan av låret, tractus iliotibialis skapar friktion och inflammation då den glider fram och tillbaka över laterala femurkondylen.

 

Läs mer om Löparknä →

Löparknä Övningar →

Boka behandling →


 

värk i benen behandlingKnäskador

Knäsmärta är ett mycket vanligt problem bland alla som tränar och knäskador är bland den vanligaste skadan bland aktiva personer.

Orsakerna till att du får olika typer av knäskador och knäproblem delas in mellan traumatiska skador och de där smärtan utvecklas gradvis utan tydlig anledning.

 

Läs mer om Knäskador →


 

hopparknäHopparknä

Hopparknä (patellar tendonitis) är en idrottsskada som uppstår när det finns en inflammation eller skada på knäskålssenan rätt under knäskålen. Hopparknä är en överanvändningsskada eller skada som uppstår med tiden.

 

Läs mer om Hopparknä →

Boka behandling →


 

SlemsäcksinflammationSchlatterknä

Schlatterknä förekommer oftast blad ungdomar som utövar idrott. Gör det ont under knäet och är svullet, så kan det vara en inflammation som uppståt. Ett av dom vanligaste besvären uppstår oftast i samband när man växer upp för fort.

 

Läs mer om Schlatterknä →

Boka behandling →


 

Ont i KnätOnt i knät

Ont i Knät, smärta och problem med knäet uppstår oftast då knäet är svagt och musklerna (främre och bakre lårmuskeln) runt knät är svaga, risken för att skada sig är stor. Problem med knät kan uppstå även av Artros eller att kroppen växer för fort.

 

Läs mer om Ont i Knät →

Boka behandling →


Hälsporre

Känner du av smärta under hälen eller på insidan av den när du går och står? Du kan ha drabbats av hälsporre. Hälsporre är inte den egentliga benämningen på åkomman, det du drabbats av är plantar fasciit eller plantar fascialgi.

Läs mer om Hälsporre

Boka behandling →

 


värk i benen behandlingOnt i höften

Vår kropp består av ungefär 200 ben som hålls ihop av olika typer av leder. Lederna i höften hör till de största av dem, och bidrar i hög grad till att kroppen kan hållas såväl stabil som rörlig. Höftleden är också en av de leder som arbetar hårdast – dess läge i kroppen är utsatt, och många av de olika rörelser och aktiviteter vi håller på med involverar höftlederna. Som en följd av detta är det också tyvärr ganska vanligt att vi får problem i höften.

 

Läs mer om Ont i höften →

Boka behandling →