Om oss

Hos oss på Idrottsskadeexperten är du garanterad proffsig och effektiv behandling utförd av en legitimerad Naprapat eller Kiropraktor som är expert på just din idrottsskada. Din behandling sker i ljusa och moderna lokaler i Malmö, Göteborg eller Stockholm.

Du får din behandling av en erfaren och legitimerad person som har lång erfarenhet av att behandla olika typer av idrottsskador. Våra kliniker använder sig av beprövade tekniker och modern utrustning.

 

Professionell skadebehandling utan långa kötider

Våra behandlare är själva aktiva idrottsmän och kvinnor och de vet exakt hur irriterande, trist och frustrerande det är när man drabbas av en Idrottsskada och ska behöva vänta på en behandlingstid. Du får möta en person som kommer göra allt för att du ska snabbt ska kunna börja träna igen.

 

Beprövade & moderna behandlingsmetoder

Hos oss får du ta del av de allra senaste metoderna och verktygen för att behandla olika typer av idrottsskador. Vi använder oss bland annat av stötvågsbehandling, massage, triggerpunktsbehandling, tejpning & lindning med mera för att behandla din idrottsskada.

Alla behandlare är legitimerade Kiropraktorer och Naprapater och de arbetar bara med metoder som har haft bevisad effekt och som är godkända av Socialstyrelsen. Välkommen att boka en tid för att snabbt och effektivt bli fri från din Idrottsskada och smärta.

Boka en tid hos oss

Hos oss får du träffa en behandlare för just din skada. Vi har kliniker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund.

Idrottsskadeexperten är ett privat alternativ vi är ej anslutna till högkostnadsskyddet

Klicka på din stad för att komma vidare till bokningen

STOCKHOLM MALMÖ GÖTEBORG LUND

Ring oss idag på: 0770 – 17 50 51
E-post: bokning@idrottsskadeexperten.se

Information om GDPR och Integritetspolicy

Rekommendationer från Reco.se

VÅRA KLINIKER


 

Olika idrottsskador

Kort förklaring av olika idrottsskador som vi behandlar, förebygger och rehabiliterar.


Gubbvad

I ett tidigt skede kan gubbvad liknas vid kramp som går över jämförelsevis lätt om man stretchar och behandlar skadan på ett adekvat sätt.

Om du väljer att ignorera de första varningstecknen eller har mer otur direkt så kan dina gubbvadsproblem förvärras och snarare liknas vid en muskelbristning. I så fall är det totalvila som gäller annars riskerar tillståndet att bli kroniskt.

Det hörs på själva namnet “gubbvad” att denna åkomma främst drabbar lite äldre individer. Det är ytterst sällsynt att någon drabbas av gubbvad innan de har fyllt 30 år.

Gubbvad →

Gubbvad Övningar →Kalkaxel

Kalkaxel kan vara ett delfenomen i inklämningssyndromet impingement. Symtomen på kalkaxel är ofta akut/subakut uppträdande av svår vilovärk och rörelsesmärta. Det kan vara svårt att sova.

 

Kalkaxel →


 

Impingement

Inklämning av rotatorcuffen mellan caput humeri och acromion. Inkluderar bursit, tendinos och partiell rotatorcuffruptur. Symptomen kan vara smärtor vid rörelse och nattlig värk  över skuldran. Du har oförmåga att ligga på axeln. Ibland kan impingement medföra utstrålning i armen.

Läs mer om Impingement →

Impingement Övningar →


 

Muskelbristning

Muskelbristning, ibland kallad muskelsträckning, uppkommer när flera muskelfibrer går sönder vilket gör att det uppstår en muskelbristning.

När du fått muskelbristning innebär det att din muskel blivit överbelastad. En av de vanligaste muskelbristningarna sker i hälsenan som kan skadas i sporter som badminton och tennis.

Muskelbristning →


Meniskskador

Idrottsskadan meniskskada är när meniskerna skadas till exempel vid vridvåld under idrottsutövande varefter man kan få låsningar i knäleden och värk.

Meniskskador →


Löparknä 

Knäskador står för ca 80% av alla idrottsskador. Till de mer vanligt förekommande tillhörr löparknä (Iliotibialbandssyndrom). Trots sitt namn drabbar löparknä inte bara löpare men har fått sitt namn eftersom det är stor risk att ådra sig skadan vid just löpning.Löparknä  förekommer dock även vid skidåkning och cykling samt vid andra träningsformer.

De som oftast drabbas av löparknä är män mellan 20 och 40 år med träningsdistanser på över 30 km i veckan. Risken att skada sig är särskilt hög då man springer i nedförsbacke eller i ojämn terräng som belastar benen asymmetriskt under lång tid.

Löparknä upplevs oftast som en skärande smärta på knäts utsida. Smärtan uppstår på grund av att senan som går längs utsidan av låret, tractus iliotibialis skapar friktion och inflammation. 

Löparknä →

Löparknä Övningar →Hälsporre

Hälsporre är en inflammation i fotens hinna vilket är resultatet av längre tids felaktig belastning av de stora senytorna under din fotsula. Besvären tillhör  gruppen belastningssjukdomar, sitter under foten och berör inte bara hälen. Idrottsskador i hälen som inkluderar hälsporre kan ge upphov till smärtor  i hälen. Läs mer om hälsporre på våran samarbetspartners hemsida: Hälsporrekliniken – Specialister på Hälsporre

Hälsporre →

 


Muskelinflammation

Muskelinflammation beror på en överansträngning i en muskel. Själva överansträngningen är en kompensation exempelvis obalans i dina leder eller en annan muskel. Antiinflammatoriska mediciner har väldigt sällan bra effekt vid muskelinflammation. Istället bör du få behandling av själva orsaken för att muskelinflammationen ska lugna sig.

Muskelinflammation →


Ryggskott eller lumbago

Ryggskott eller Lumbago som den även kallas är en mycket vanlig åkomma som drabbar många svenskar varje år. Anledningarna till att ryggskott uppkommer kan vara många exempelvis på grund av en inflammation, snabba ryck, infektion eller ett diskbråck.

Den vanligaste anledningen till att ryggskott uppkommer är att du har irriterade och överansträngda facettleder mellan kotorna. Dessa irritationer och överansträngningar orsakar muskelspasm eller stelhet vilket påverkar hela ryggens rörelsemönster och biomekanik vilket orsakar ett så kallat ryggskott eller lumbago

Facettledsproblematik uppstår ofta på grund av ogynnsam position vid sittande eller stående jobb, fysisk trauma som häftiga ryck, överbelastning vid exempelvis skottning av snö med mera.

Våra behandlare har stor erfarenhet av att behandla ryggskott eller lumbago och du kommer snabbt att känna smärtlindring och få ökad rörlighet igen efter ett besök hos oss på idrottsskadeexperten.

Ryggskott →


Nackspärr

Nackspärr innebär en stor och plötslig smärta samt stelhet i nacken. Du känner antagligen en svårighet att vrida på din nacke när du fått nackspärr. Nackspärr uppstår ofta helt utan förvarning och i de mest alldagliga situationer.  Nackspärr har oftast sitt ursprung i olika typer av låsningar i din nackes facettleder. Anledningarna till att nackspärr uppstår kan vara väldigt många. Ofta handlar det om att du haft ensidiga arbetsställningar och/eller dålig ergonomi eller en dålig sovställning.

Vi har stor erfarenhet av att behandla nackspärr och vi hjälper dig snabbt och effektivt att minska smärtan och återfå rörlighet.

Nackspärr →Hälseneinflammation

Hälseneinflammtion beror ofta på en överbelastning av din hälsena. Ofta sker detta också tillsammans med snedbelastning så kallad överpronation i foten. Överpronation är när din hålfot sjunker ner. Överpronationen gör att hälsenan drar snett och inte rakt som den är skapt för att göra.

Hälseneinflammation behandlas bla med:

  • Behandling med laser. Laserljuset ger energi som stimulerar kroppens egen förmåga till självläkning av kroniska och tillfälliga skador, samt inflammationer.
  • Behandling med Scanlab en behandlingsapparat som ger värme och ökar blodgenomströmningen lokalt till området som behandlas.
  • Det finns flera sätt för att behandla din hälseneinflammation.

 Hälseneinflammation →

Hälseneinflammation Övningar →Frozen shoulder

Om du har fått Frozen shoulder eller frusen axel känner du smärta som beror på inflammation och skrumpning av din ledkapsel. Du har antagligen en inskränkt i rörlighet i axelleden . De vanligaste orsakerna är att en så kallad frozen shoulder uppstår spontant med okänd orsak. Troligen efter våld mot axeln och av att axeln immobiliserats för länge.

En frusen axel som uppstår utan klar orsak klassificeras som Icke traumatisk frusen skuldra medan en frusen skuldra som uppkommit efter våld mot axeln eller efter någon annan sorts trauma som efter överbelastning eller efter att ha legat ogynnsamt under en operation klassificeras som Traumatisk frusen skuldra.

Ungefär tre av hundra personer får sjukdomen som är allra vanligast i åldern mellan 40 och 60 år.

I det akuta stadiet av frozen shoulder är det mycket viktigt att behandla alla spända muskler med aktiva triggerpunkter som kan orsaka smärta i skulderområdet.

Andra åtgärder är att genomföra en mobilisering av axelleden och på så sätt förbättra din rörlighet och minska på spänningarna och reducera smärtan som uppkommer i samband med frozen shoulder.

Frozen shoulder →

 

Boka en tid hos oss

Hos oss får du träffa en behandlare för just din skada. Vi har kliniker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund.

Idrottsskadeexperten är ett privat alternativ vi är ej anslutna till högkostnadsskyddet

Klicka på din stad för att komma vidare till bokningen

STOCKHOLM MALMÖ GÖTEBORG LUND

Ring oss idag på: 0770 – 17 50 51
E-post: bokning@idrottsskadeexperten.se