Tennisarmbåge övningar

Tennisarmbåge eller lateral epikondylit är en vanlig skada som orsakar smärta på utsidan av armbågen. Trots sitt namn är denna typ av idrottsskada inte särskilt vanliga bland tennisspelare utan är en mer  arbetsrelaterad armbågsskada. Skadan uppkommer ofta hos de personer som i sitt arbete har repetitiva stress moment. Symptomen på tennisarmbåge liknar de andra armbågeskador så det är viktigt att få en korrekt diagnos tidig för att undvika kroniska problem.

Tennisarmbåge Symptom

Tennisarmbåge asymptomen består typiskt av att du upplever en smärta ca 1-2 cm ner från den beniga delen på utsidan av armbågen kallas laterala epikondylen.
Du har troligen svaghet i handleden och svårt att göra enkla uppgifter som att öppna ett dörrhandtag eller skaka hand med någon.

Smärta uppkommer när du trycker strax under lateral epicondyle på utsidan av armbågen och när man försöker räta eller förlänga hand och fingrar mot motstånd.

Köp Armbågsskydd & Armbågsstöd här →

Tennisarmbåge övningar för dig som drabbats av Tennisarmbåge

Här är några videos med olika övningar som du som fått tennisarmbåge själv kan göra hemma.

Den första videon visar en tennisarmbåge övning som är mer av stärkande karaktär. Den andra videon visar hur du själv kan göra en massage övning för att lindra din smärta. Den sista videon visar trigger punkt massage för att behandla din tennisarmåge.

Tennisarmbåge → Tennisarmbåge Symptom →

Boka en tid hos oss

Hos oss får du träffa en behandlare för just din skada. Vi har kliniker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund.

Idrottsskadeexperten är ett privat alternativ vi är ej anslutna till högkostnadsskyddet