tel: 0770-175051

Gubbvad

gubbvad

Vad är Gubbvad?

Får du krampliknande känningar i vaden när du springer i rask takt? Känns det som du fått något av en muskelbristning och kramp? Då kan du ha fått Gubbvad Om inte rätt behandling sätts in så snabbt som möjligt så är risken mycket stor att din gubbvad återkommer och dessutom förvärras.

Ofta träffar våra behandlare personer som beskriver tillfället när de fick problemet som att:

”Det bara högg till i vaden”.

Tillståndet har dock oftast börjat tidigare. Du kan ha upplevt att du är stel i vaden under vila. Om du fortsatt att träna utan åtgärder har du successivt fått mer problem.

Nästa fas i Gubbvad utvecklingen är att det känns som en sträckning eller lätt muskelbristning.

Våra naprapater och kiropraktorer är ytterst kompetenta när det gäller att diagnostisera och behandla gubbvad. Vi har flera kliniker i Stockholm, Göteborg och Malmö där vi behandlar vanliga idrottsskador som gubbvad.

Längst ner på den här sidan hittar du egna övningar som kan hjälpa dig som drabbats av Gubbvad.

Rekommendation från Reco.se

rekommendation gubbvad behandling

Boka en tid hos oss

Hos oss får du träffa en behandlare för just din skada. Vi har kliniker i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Idrottsskadeexperten är ett privat alternativ vi är ej anslutna till högkostnadsskyddet

Vem får Gubbvad?

I ett tidigt skede kan gubbvad liknas vid kramp som går över jämförelsevis lätt om man stretchar och behandlar skadan på ett adekvat sätt.

Gubbvad är mer av ett samlingsnamn och orsaken går ofta att finna i olika ländrygg- och bäckenproblem som påverkar din Ischiasnerv.

Om din Ischiasnerv är lite irriterad gör det att vadmuskeln ligger och är lite för spänd vilket i sin tur leder till överanvändning.

Om du väljer att ignorera de första varningstecknen eller har mer otur direkt så kan dina gubbvadsproblem förvärras och snarare liknas vid en muskelbristning. I så fall är det totalvila som gäller annars riskerar tillståndet att bli kroniskt.

Det hörs på själva namnet ”gubbvad” att denna åkomma främst drabbar lite äldre individer. Det är ytterst sällsynt att någon drabbas av gubbvad innan de har fyllt 30 år.

Trots att läkarvetenskapen har tagit stora kliv så är det faktiskt ännu inte klarlagt vad som orsakar gubbvad. Det har emellertid konstaterats att det främst är löpare på lite högre nivå som drabbas, inte joggande vardagsmotionärer.

Varför det är så vet man inte säkert men en teori är att vardagsmotionären tar en paus i träningen eller styr om motionen till alternativa träningsformer om han drabbas av gubbvad.

Den som bara tränar löpning, eller till och med tävlar och fortsätter springa trots varningstecken kan förvärra symptomen successivt.

Effektiv & Snabb Gubbvad behandling

Om du ofta får kramp i vaderna eller känner dig stel så var observant på att det kan röra sig om begynnande gubbvad. Om problemen förvärras bör du uppsöka våra experter för att diagnostisera om det rör sig om gubbvad.

Hos oss får Du träffa en behandlare som har behandlat och hjälpt många personer med gubbvad under flera år.

Behandlaren går igenom vad som kan ha orsakat gubbvaden i just ditt fall, för att minimera risken att skadan återuppstår efter avslutad behandling.

Du får sedan genomgå en grundlig, professionell behandling.

gubbvad behandlingModerna behandlingsmetoder används för muskler och leder för att åtgärda mekaniska och funktionella fel.

Gubbvad är en typ av åkomma som kraftigt kan förvärras om du inte behandlar den på ett bra sätt med ökad smärta och längre behandlingstid som följd.

Våra kliniker har tillgång till den senaste tekniken och alla behandlare har lång erfarenhet.

Det gör att du snabbt får rätt behandling av rätt kompetens vilket påskyndar läkeprocessen.

Tidigare skador kan orsaka ärrbildning som i sin tur försvårar läkeprocessen. För att mjuka upp gammal ärrvävnad och öka elasticiteten i muskel från eventuella tidigare skador använder våra specialister ibland stötvågsbehandling.

Vi föreslår därför att du kontaktar oss och bokar en tid om du befarar att du lider av gubbvad.

Gubbvad Övningar

Publicerad 22 januari 2013, senast uppdaterad 26 augusti 2016