tel: 0770-175051

Övriga idrottsskador

huvudvärk-ont-i-huvudetOnt i bakhuvudet

Strålar det i bakhuvudet och du har konstant huvudvärk? Det kan vara spänningshuvudvärk du har fått. Ont i bakhuvudet kan orsakas av många olika faktorer tex. dålig hållning, stress, sovit dåligt, låsningar i nackkotorna..

Läs mer om Ont i bakhuvudet →


SlemsäcksinflammationSlemsäcksinflammation

Slemsäcksinflammation orsakas oftast av repetitiva små påverkningar på det aktuella området eller från en plötslig allvarligare och mer akut idrottsskada. Det vanligaste symptomet på slemsäcksinflammation är smärta. Smärtan kan byggas upp gradvis eller vara plötslig och svår.

Läs mer om Slemsäcksinflammation →


muskelbristningMuskelbristning

Några vanliga ställen en muskelbristning uppkommer är i hälsenan, som kan skadas i sporter som badminton och tennis, eller i baksida av låret, som drabbar bland annat fotbollsspelare och aktiva löpare.

Läs mer om Muskelbristning →


kinesiotejpKinesiotejp

Kinesiotejp används ofta inom sport och rehabilitering. Kinesiotejp skapar ett stabilt stöd för leder och muskler utan att påverka blodcirkulationen. Användes ofta inom olika sporter för att minska skador vid extrema positioner vid träning eller match

Läs mer om Kinesiotejp →

 

 


SlemsäcksinflammationArtros

Kroppen består av mer än tvåhundra olika ben. Deras uppgift är att dels skydda våra inre organ, och dels hålla uppe kroppen. För att alla dessa ben ska kunna röra sig gentemot varandra, så att vi t.ex. kan gå och springa, hålls benen ihop av en mängd olika leder.

Läs mer om Artros →


ont i huvudet migränMigrän

Det är inte ovanligt att man förväxlar migrän med spänningshuvudvärk, men det finns fem typiska symtom vid migrän utan aura och två typiska om det handlar om migrän med aura. Det fastställer man genom undersökningar och samtal med patienten.

Läs mer om Migrän →


spänningshuvudvärkSpänningshuvudvärk

Spänningshuvudvärken kan tycka på muskulära triggerpunkter som gör att man blir yr eller känna sig ostadig. Vid svårare värk eller kronisk värk på grund av spänningshuvudvärken kan man känna sig trött och värken stråla ner i nacken och i käkmusklerna.

Läs mer om Spänningshuvudvärk →