Övriga idrottsskador

huvudvärk-ont-i-huvudet

Ont i bakhuvudet

Strålar det i bakhuvudet och du har konstant huvudvärk? Det kan vara spänningshuvudvärk du har fått. Ont i bakhuvudet kan orsakas av många olika faktorer tex. dålig hållning, stress, sovit dåligt, låsningar i nackkotorna..

 

Läs mer om Ont i bakhuvudet →

 


 

SlemsäcksinflammationSlemsäcksinflammation

Slemsäcksinflammation orsakas oftast av repetitiva små påverkningar på det aktuella området eller från en plötslig allvarligare och mer akut idrottsskada. Det vanligaste symptomet på slemsäcksinflammation är smärta. Smärtan kan byggas upp gradvis eller vara plötslig och svår.

 

Läs mer om Slemsäcksinflammation →


 

muskelbristningMuskelbristning

Några vanliga ställen en muskelbristning uppkommer är i hälsenan, som kan skadas i sporter som badminton och tennis, eller i baksida av låret, som drabbar bland annat fotbollsspelare och aktiva löpare.

 

Läs mer om Muskelbristning →


 

kinesiotejpKinesiotejp

Kinesiotejp används ofta inom sport och rehabilitering. Kinesiotejp skapar ett stabilt stöd för leder och muskler utan att påverka blodcirkulationen. Användes ofta inom olika sporter för att minska skador vid extrema positioner vid träning eller match

 

 

 

 

Läs mer om Kinesiotejp →


 

Slemsäcksinflammation

Artros

Kroppen består av mer än tvåhundra olika ben. Deras uppgift är att dels skydda våra inre organ, och dels hålla uppe kroppen. För att alla dessa ben ska kunna röra sig gentemot varandra, så att vi t.ex. kan gå och springa, hålls benen ihop av en mängd olika leder.

 

Läs mer om Artros →