tel: 0770-175051

Hälseneinflammation

halseneinflammationOrdet hälseneinflammation är en felaktig benämning då det egentligen inte är en inflammation och den korrekta benämningen är achillestendinos.

Om du fått en hälseneinflammation kan du få snabb behandling hos någon av våra experter på idrottsskador såsom hälseseinflammation.

Behandlingen snabbar på din läkeprocess och gör att du lättare undviker en hälseneinflammation i framtiden.

Vill du ha hjälp eller boka en behandlingstid? Du får hjälp att bli fri från din hälseneinflammation och åtgärda den bakomliggande orsaken till att du fått problem från början.

 

Till dig som har hälsmärta och problem

Vi heter Idrottsskadeexperten och är ett unikt nätverk av erfarna, legitimerade kiropraktorer & naprapater som alla brinner för se till att du blir återställd så snabbt som möjligt.

Du kanske håller med om att det är viktigt att du snabbt kan få den hjälp/behandling som just du behöver. Därför ser vi till att du får en tid snabbt och på en klinik nära dig.

HälseneinflammationKanske du också håller med oss när vi säger att det är viktigt att komma åt själva grundorsaken till att din hälseneinflammation uppkommit.

Vi tror också att du vill få behandling som inte går ut på att ge smärtstillande utan som på naturlig väg ger ett långsiktigt resultat.

Tyvärr fungerar inte allt perfekt i samhället. Vi får ofta samtal från frustrerade personer som skadat sig, ex. fått hälseneinflammation.

De har fått korta möten med sjukvården utan att erbjudas en lösning. De har känt frustration på grund av lång väntetid utan någon praktisk hjälp, mer än att få smärtstillande.

Du och din rehabilitering är vårt fokus till 100%. Vi arbetar ständigt med att utveckla oss så att du får 100% rätt behandling av den med bäst kunskap och erfarenheter.

 

 

Vem ska man gå till för behandling av hälseneinflammation?

Alla kan inte vara bra på allting! Därför har vi skapat ett handplockat nätverk av legitimerade och duktiga behandlare där alla har:

  1. Lång erfarenhet
  2. Olika specialistkunskaper
  3. En vilja att ge dig den tid som behövs innan och vid behandling
  4. Ett mänskligt synsätt
  5. Tillgång till den senaste tekniken och kunskaperna.

Vi tror att det bästa för dig och din rehabilitering är att snabbt låta dig få ta del våra experters kunskaper och behandling. Du är därför garanterad en tid inom 24 timmar under normala omständigheter.

Genom vårt system så kan vi skicka dig direkt till rätt behandlare. Det gör att slipper alla lägga ner massa onödig tid på att slussas runt bland olika behandlare. Det gör att du istället snabbare kan få njuta av att träna igen.

 

rekommendation hälseneinflammation behandling

 

 

 

 

Varför har du fått hälseneinflammation?

Hälseneinflammation beror på en överbelastning av din hälsena. Denna överbelastning kan bero på enformiga övningar, alltför hög träningsintensitet eller träning på för hårt underlag.

Andra orsaker är illasittande skor framförallt om du har en kraftig pronation, detta då din hälsena under pronation får rotera mellan fästet på calcaneus och Soleus.

Själva rotation leder till en irritation och överansträngning vilket i sin tur så småningom leder till en utveckling av en inflammation eller partiella rupturer på hälsenan.

 

Hälseneinflammation behandling

hälseneinflammation behandlingDet är mycket viktigt med att sätta in tidig behandling av din hälseneinflammation för att undvika svårbehandlade kroniska akillestendiniter.

Den första åtgärden för dig som fått en hälseneinflammation är minskad mängd träning samt belastning i samband med träningen.

Vid träffa med en av våra specialister får du hjälp att identifiera varför du fått en hälseneinflammation och därmed också undvika framtida problem.

Stötvågsbehandling är en behandlingsform som visat sig ha bra effekt för att behandla hälseneinflammation.

Övriga handlingar är att du som fått problemen på grund av överdriven pronation kan behöva hjälp att korrigera denna felställning av foten via inlägg i skorna av något slag.

Hos oss på idrottsskadeexperten får du träffa en legitimerad Kiropraktor eller Naprapat som har lång och gedigen erfarenhet av att behandla idrottsskador som hälseneinflammation.

 

Hälseneinflammation symptom

Om du fått en hälseneinflammation är detta som ovan nämnts relaterad till en överansträngning.

Du som drabbats lider antagligen av bestående smärtor, svullnad och ömhet i anslutning till själva hälsenan. Hälseneinflammationen drabbar oftast dig som utfört motions- och idrottsaktiviteter med mycket löpning och hopp.

Har du fått en hälseneinflammation upplever du med största sannolikhet smärta är hälsenan under dina träningspass.

Hälsenan blir överansträngd och kan svullna upp, smärta eller kännas/upplevas som kortare.

Du upplever det som kallas ”vilovärk” , det vill säga värk efter långa viloperioder. Ett vanligt sådant tecken på att du kan ha fått en hälseneinflammation är att känner stelhet på morgonen och i övrigt andra smärtor.

 

Hälseneinflammation Övningar

 

Välkommen att  boka en behandling av din hälseneinflammation direkt via vår onlinebokning.

Publicerad 27 juli 2014, senast uppdaterad 24 augusti 2016