Sportskydd & idrottsskydd

Ett bra sportskydd är ibland avgörande för om man ska klara av att träna eller ej. Och just nu erbjuder vi 10% rabatt på alla stöd och skydd hos SportsRehab.se.

Ange rabattkod: Idrott

Sportsrehab jobbar i huvudsak med produkter från tyska Bauerfeind, lovordade av idrottsmän och motionärer över hela världen för sina hjälpmedel. Här finns stor expertis och lång erfarenhet som tillsammans med erkänt hög tysk kvalitet borgar för effektiv hjälp vid många typer av skador.

Köp skydden och stöden här: Klicka vidare:

Sportsrehab.se

 

 

 


Knäskydd & Knästöd

Knäskydd och Knästöd

Knäskydd GenuTrain

Det vanligaste syftet med ett knäskydd är att öka stabiliteten i knäleden, antingen för rehabilitering efter en skada, eller i förebyggande syfte – för att undvika onödiga skador. Det finns också knäskydd som är till för att skydda knät mot yttre våld, som stötar och sparkar inom olika idrotter. Andra åter har konstruerats för att ”hålla knät på plats” det vill säga att det begränsar knäts rörelseomfång.

Till Knäskydd & Knästöden →

 

 

 

 

 

 


Ryggskydd - ryggbälte - ryggstöd

Ryggstöd LumboTrain

Ryggstöd & Ryggbälte

Ryggortoser och -stöd har många användningsområden, och hjälper dig med rehabiliteringen från en mängd olika skador och andra problem med ryggen. Några av de vanligaste områdena där ryggstöd har haft en bevisad effekt är….

Till Ryggbälte & Ryggstöden →

 

 

 

 

 


Skoinlägg

Det finns idag en mycket stor mängd skoinlägg i olika varianter och utföranden. Huvudsakligen syftar de till att ge antingen stabilitet, avlastning eller balans åt foten, eller en kombination av dessa. Det kan handla om att dämpa stötar för en smärtande häl, avlasta senor och muskler eller att behandla felställningar i foten, för att bara ta några exempel.

Till Skoinlägg →

 

 

 

 

 

 

 

 


handledsskydd o handledsstöd detaljer

Handledsskydd ManuTrain

Handledsskydd

Har du ont i handlederna kan ett handledsskydd vara till stor hjälp. Det bidrar till att blodet cirkulerar bättre genom händerna, vilket medför att eventuella spänningar i muskulaturen avtar, och därmed lindrar smärttillstånd.

Till Handledsskydd & Stöden →

 

 

 

 

 


Fotledsskydd MalleoTrain S Open Heel

Fotledsskydd & Fotledsstöd

Det vanligaste syftet med ett fotledsstöd är alltså att öka stabiliteten i foten vid en skada – eller att man bär dem i förebyggande syfte. Och några av de vanligaste skadorna och besvären där fotskydd används är:

Till Fotledsskydd & fotledsstöden →

 

 

 

 

 

 


Armbågsskydd EpiTrain

Armbågsskydd & Armbågsstöd

Om du har problem med smärtor, svullnader och stelhet i armbågslederna, så är det också ganska troligt att du har problem med många av de dagliga aktiviteterna. Men med rätt behandling och ett armbågsskydd som är konstruerat för dina besvär, kan du snart vara tillbaka i ett normalt liv.

Till Armbågsskydden & Armbågsstöden →

 

 

 

 


SportsRehab – Sportskydd när bara det bästa duger

Bauerfeind är till exempel som enda tillverkare en samarbetspartner vid de Olympiska Spelen, där man hjälper med såväl behandling som olika typer av skydd och ortoser.

Idrotten är en stor källa till glädje och välmående för många människor. Men den står också för en betydande andel av de skador vi behandlar här på Idrottsskadekliniken. Vissa skador, som till exempel korsbandsskador, har av naturliga skäl ganska lång rehabiliteringstid, medan andra skador och besvär kan behandlas så att vägen tillbaka inte blir så lång.

Tre viktiga faktorer spelar in när det gäller att få en så kortvarig rehab som möjligt:

  • Rätt behandling
  • Anpassade skydd och ortoser
  • Styrketräning och övningar

Hos oss får du hjälp med behandling och smärtlindring, av erfarna naprapater och kiropraktorer. På egen hand kan du göra stärkande övningar i hemmet för att bygga upp muskulaturen i det skadade området.

Funktionella hjälpmedel som knäskydd, ryggortoser och andra sportskydd är ett bra komplement till behandling och övningar. Ett bra knäskydd gör exempelvis att du klarar av att göra grundläggande styrketräningsövningar utan att du behöver vara rädd för att knät ska ge vika.

De enkla övningarna är ofta de bästa. Här är tips på två av dem:

  • Knäböj: Stå på ena benet. Håll ut armarna för balans, och sjunk ner i en så djup knäböj som du klarar av.
  • Skriv i luften: Stå på ena benet. Med det andra ritar du figurer i luften, till exempel kan du skriva ditt eget namn.

Det viktiga att tänka på här är att göra övningarna ofta och med liten belastning. Hellre lätt och ofta än tungt och sällan. Börja med 15 repetitioner några gånger om dagen och du har en god start.