tel: 0770-175051

Ben & Knäskador

Nedan följer en rad olika ben- och knäskador. Vi på Idrottsskadeexperten rekommenderar i 95% av fallen att man besöker en av våra experter inom området för att få en professionell och grundlig undersökning av sin skada. I vissa fall kanske en behandling inte behövs, men då är du i alla fall säker på din sak och behöver inte oroa dig för framtida problem.

gubbvad

Gubbvad

Får du krampliknande känningar i vaden när du springer i rask takt? Känns det som du fått något av en muskelbristning och kramp?

Läs mer om Gubbvad →

Gubbvad Övningar →

Slemsäcksinflammation

Schlatterknä

Schlatterknä förekommer oftast blad ungdomar som utövar idrott. Gör det ont under knäet och är svullet, så kan det vara en inflammation som uppståt. Ett av dom vanligaste besvären uppstår oftast i samband när man växer upp för fort.

Läs mer om Schlatterknä →

artros - knäartros - idrottsskadeexperten kiropraktor

Hopparknä

Hopparknä (patellar tendonitis) är en idrottsskada som uppstår när det finns en inflammation eller skada på knäskålssenan rätt under knäskålen. Hopparknä är en överanvändningsskada eller skada som uppstår med tiden.

Läs mer om Hopparknä →

kiropraktor behandling

Knäskador

Knäsmärta är ett mycket vanligt problem bland alla som tränar och knäskador är bland den vanligaste skadan bland aktiva personer.

Orsakerna till att du får olika typer av knäskador och knäproblem delas in mellan traumatiska skador och de där smärtan utvecklas gradvis utan tydlig anledning.

Läs mer om Knäskador →

löparkna

Löparknä

När du har Löparknä upplevs det oftast som en skärande smärta på knäts utsida.

Smärtan uppstår på grund av att senan som går längs utsidan av låret, tractus iliotibialis skapar friktion och inflammation då den glider fram och tillbaka över laterala femurkondylen.

Läs mer om Löparknä →

Löparknä Övningar →

benhinneinflammation

Benhinneinflammation

Det första du känner är troligen att du är väldigt öm på framsidan eller insidan av ditt skenben.

Detta benhinneinflammations symptom uppkommer oftast först efter att du har avslutat fysisk aktivitet.

Benhinneinflammation →

löparkna

Knäartros

Artros. Vad är egentligen knäartros? Vad är myt och vad är sanning? Det har forskats kring artros i decennier, och ändå har man inte riktigt kunnat klura ut exakt vad det är som händer i kroppen när vi drabbas av knäartros..

Läs mer om Knäartros →

 

Tips för att undvika knäskador

Ont i insidan av knät

Det finns förstås en mängd olika vävnadsskador och andra orsaker till att man kan få ont i insidan av knät. En vanlig orsak kan vara att man inte har värmt upp tillräckligt innan träning. Men oftast handlar det om att man har utsatt knät för påfrestningar som musklerna i knät inte klarar eller är vana vid. .

Ont i insidan av knät →

Ont i knät

Ont i Knät

Ont i Knät, smärta och problem med knäet uppstår oftast då knäet är svagt och musklerna (främre och bakre lårmuskeln) runt knät är svaga, risken för att skada sig är stor. Problem med knät kan uppstå även av Artros eller att kroppen växer för fort.

Läs mer om Ont i Knät →

ont i ljumsken

Ont i ljumsken

Det kan vara fruktansvärt jobbigt att ha ont i ljumskarna, men det är sällan eller nästan aldrig någon underliggande sjukdom som ligger bakom smärtan. Det är vanligt förekommande bland löpare, att man har överbelastat ljumskarna vid fysisk aktivitet.

Läs mer om Ont i ljumsken →

Korsbandsskada

Korsbandsskada

En korsbandsskada är ofta kopplad till idrott och orsakas av att det främre eller det bakre korsbandet översträcks. Knät har vid olyckan vridits kraftigt så att korsbandet helt eller delvis brister.  Man delar upp de olika anledningarna till att man drabbas av korsbandsskada i inre och yttre faktorer.

Läs mer om Korsbandsskada →

 

meniskskada

Meniskskada

Meniskskador är en av de vanligaste skadorna som drabbar knät och det drabbar främst yngre idrottare. Den inre menisken drabbas ca 4 – 5 gånger oftare än den yttre. En meniskskada sker oftast i samband med en vridning av ett viktbärande knä, som är lätt böjt under en idrottsaktivitet.

Läs mer om Meniskskada →

ont i vaden

Ont i vaden

Att få ont i vaden är en ganska vanlig åkomma och för det mesta helt ofarligt. Vadsmärta kan uppstå vid många olika tillfällen, men vanligast är det i samband med någon form av aktivitet som hopp eller löpning. Du kan få kramp i vaden av att du har ätit och druckit dåligt, men sen finns det lite allvarligare orsaker

Läs mer om Ont i vaden →

ont i höften idrottsskadeexperten kiropraktor naprapat

Ont i höften

Vår kropp består av ungefär 200 ben som hålls ihop av olika typer av leder. Lederna i höften hör till de största av dem, och bidrar i hög grad till att kroppen kan hållas såväl stabil som rörlig. Höftleden är också en av de leder som arbetar hårdast – dess läge i kroppen är utsatt, och många av de olika rörelser och aktiviteter vi håller på med involverar höftlederna. Som en följd av detta är det också tyvärr ganska vanligt att vi får problem i höften.

Läs mer om Ont i höften →

Boka en tid hos oss

Hos oss får du träffa en behandlare för just din skada. Vi har kliniker i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Idrottsskadeexperten är ett privat alternativ vi är ej anslutna till högkostnadsskyddet

Klicka på din stad för att komma vidare till bokningen

STOCKHOLM MALMÖ GÖTEBORG