tel: 0770-175051

Fotskador

halseneinflamation

Hälseneinflammation

Hälseneinflammation beror på en överbelastning av din hälsena. Denna överbelastning kan bero på enformiga övningar, alltför hög träningsintensitet eller träning på för hårt underlag.

Läs mer om Hälseneinflammation →

Hälseneinflammation Övningar →

fotskador-kvinna

Hälsporre

Känner du av smärta under hälen eller på insidan av den när du går och står? Du kan ha drabbats av hälsporre. Hälsporre är inte den egentliga benämningen på åkomman, det du drabbats av är plantar fasciit eller plantar fascialgi.

Läs mer om Hälsporre

Hälsporre symtom

Ont i hälen

Ont i hälen kan bero på hälsporre men det finns andra förklaringar. Du kanske upplever att smärtan sitter i och under hälen. Eller så känner du smärta baktill och runt Din hälsena.

Läs mer om ont i hälen →

Mortons Neurom

Mortons Neurom

Mortons Neurom förekommer oftast i fotens främre del och kan drabba människor i alla åldrar och är en rätt vanlig sjukdom (Mortons sjukdom).
Smärta i fotens främre del och förekommer oftast vid gång, löpning, när man springer, överbelastning av foten.

Läs mer om Mortons Neurom →

ont i foten

Stressfraktur i foten

Stressfraktur i foten är idag en rätt vanlig idrottsskada och uppstår oftast vid en belastning av benet i foten. Överbelastas benet i foten mer än vanligt, resulterar det oftast med sprickor i benet.

Läs mer om Stressfraktur →

ont i foten

Ont i foten

Att få ont i foten är inte ovanligt. I dagens samhälle pratar man ofta om att vi har en passiv livsstil och att varannan svensk är överviktig. Å andra sidan råder det en träningshets i vissa kretsar som aldrig förr. Många utmanar sig själv med långlopp, cross fit, barfotalöpning, frisim, yoga och multisport – ja, ”you name it”.

Läs mer om Ont i foten →

smärta i foten

Stukad fot

Du kan stuka foten utan att du märker av det, är det en lätt stukning kan symtomen ger sig till känna flera timmar efter skadetillfället. Vid lindrigare skada avtar smärtan relativt fort och man kan återgå till att belasta foten inom en vecka.

Läs mer om Stukad fot →

 

Ont i hålfoten

Ont i hålfoten

När vi får ont i hålfoten beror det oftast på att man har svaga muskler i foten eller att man har felaktiga skor. Tyngden gör att fotvalvet sjunker vid överansträngning, foten klarar helt enkelt inte av tyngden och man får ont.

Läs mer om Ont i hålfoten →

Boka en tid hos oss

Hos oss får du träffa en behandlare för just din skada. Vi har kliniker i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Idrottsskadeexperten är ett privat alternativ vi är ej anslutna till högkostnadsskyddet

Klicka på din stad för att komma vidare till bokningen

STOCKHOLM MALMÖ GÖTEBORG