Axelskador

Kalkaxel & Kalkaxel
Kalkaxel & Kalkaxel

Du som fått en kalkaxel känner en stor smärta och stor svårighet att röra din axel. En vanlig orsak till att kalkaxel uppkommer är överansträngning. Smärtan omöjliggör oftast olika vardagliga aktiviteter såsom att kamma sig. Du har sannolikt framförallt svårigheter att röra din arm utåt.

Läs mer om Kalkaxel & Kalkaxel


Frozen Shoulder (Frusen Axel)
Frozen Shoulder (Frusen Axel)

Frozen shoulder uppkommer när det uppstår en inflammation i ledkapseln som leder till sammanväxning och stelhet i ledkapseln, något som ger den den typiska ledkontrakturen.

Orsaken till att frusen skuldra uppstår är trots den moderna läkarvetenskapen helt okänd. Tillståndet innebär en smärtsam inskränkning av rörligheten i axeln.

Läs mer om Frozen Shoulder


Impingement
Impingement

De flesta som drabbas av Impingement är över 40 år. Uppkomsten av symtomen beror i de flesta fall på att du under många år har utfört frekvent återkommande rörelser, exempelvis genom en lång karriär med axelkrävande idrottsaktivitet eller arbete.

Läs mer om Impingement Impingement Övningar


Ont i Din Axel? Ha Inte Ont i Axeln i Onödan...Ont i Axeln

När man får Ont i Axeln kan orsaken bero på olika saker och inte en specifik symptom. Smärtan kan uppstå pga låsningar, dålig kroppshållning, överansträngning, träningsvärk, dålig arbetsställning

Läs mer om Ont i Axeln