tel: 0770-175051

Löparknä behandling

löparknä behandlingOm du fått ett löparknä har du troligen märkt att detta bland annat genom att du efter 10 till 20 minuter måste avbryta din löpning på grund av smärtan.

En löparknä, läs mer om löparknä här: Löparknä information behandling innebär allt från att få massage, stötvågsbehandling, dry needling till ett personligt rehabiliteringsprogram för att stärka kringliggande muskulatur.

Hos oss på idrottsskadeexperten för du alltid träffa en legitimerad specialist som har lång erfarenhet av att behandla olika typer av idrottsskador som löparknä.

Vi har erfarenheten samt tillgång till modern utrustning som stötvågsbehandling.

Vad är ett löparknä och varför får man det?

Ett Löparknä är ett tillstånd som uppkommer efter 10 till 20 minuter när du springer. Det är den långa senan som sitter på utsidan av lårbenet.

När du fått löparknä innebär det att senan friktionernas emot ett utskott på lårbenet i närheten av ditt knä.

Löparknä tillståndet beror på att en specifik muskel inte arbetar som den ska och andra muskler arbetar som de inte ska vilket skapar ett ofördelaktigt drag i senan.

Orsakar till att ett löparknä uppkommer kan ofta relateras till en svag bål vilket innebär en obalans i hur dina muskler arbetar.

Löparknä behandling

Det första som sker när man ska behandla ett löparknä är att du och en specialist gör en funktionsanalys för att identifiera var på vägen (i din kropp) det sker en fallering som skapar denna tendens att vilja vrida lårbenet mot underbenet.

Vanligt är att att man hittar en stelhet eller en svaghet i en specifik muskel.

Genom att du därefter får en korrigering av en våra specialister samt ett individuellt riktat träningsupplägg skapas en bra löparknä behandling.

Mer specifikt innebär löparknä behandlingen att du kommer få det som kallas manipulation vilket innebär att en av våra löparknä experter behandlar dina leder.

Vidare använder man sig ofta av massage och stretching övningar.

Löparknä behandling med triggerpunktsbehandling

Triggerpunktsbehandling kan ibland behövas och innebär att man återställer funktion i en hämnad muskel.

Andra behandlingsmetoder vid löparknä

Andra behandlingsmetoder som du kan få hos oss är stötvågsbehandling, dry needling med mera.

Löparknä →Förebygga Löparknä →Löparknä Övningar → Knäskydd & Knästöd för Löparknä →

Du kan snabbt och enkelt boka en behandlingstid för ditt löparknä, klicka bara på rätt stad här nedanför och följ instruktionerna.

Boka en tid hos oss

Hos oss får du träffa en behandlare för just din skada. Vi har kliniker i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Idrottsskadeexperten är ett privat alternativ vi är ej anslutna till högkostnadsskyddet