tel: 0770-175051

Axelskydd och axelstöd

Tillfälligt erbjudande: Just nu kan du köpa axelskydd och axelstöd hos vår samarbetspartner SportsRehab, och få 10% rabatt på alla skydd och ortoser. Allt du behöver göra är att ange rabattkoden ”Idrott”” vid utcheckningen.

Rabattkod: Idrott

Vi är många som då och då under livet har drabbats av problem med axlarna – det är mycket vanligt, och orsakerna kan vara många. Och om smärtorna i axeln besvärar dig mer än bara ”lite grann” kan ett axelstöd vara lösningen som gör att du klarar av vardagen med alla dess göromål.

Axeln är kroppens i särklass rörligaste kroppsdel. Huvudsakligen består dess kulled av överarmsben, nyckelben och skulderblad. Och axelleden får ta emot ganska mycket stryk, även om du bara lever ett alldeles vanligt liv; du bär matkassar, skrapar rutor, skottar snö, lagar mat och putsar fönster – nästan allt du gör under en dag involverar på något sätt dina armar och axlar.

Så det är inte så märkligt om vi ibland får ont i axlarna. Om du dessutom har ett tungt arbete eller sysslar med någon idrott ökar du belastningen på axlarna än mer. Racketsporter, kastsporter, tyngdlyftning, ishockey med alla dess ”Kronwallare” – idrotten bjuder på många tillfällen att skada axlarna.

Hur hjälper ett axelskydd?

Ett axelskydd, eller axelstöd, har många användningsområden, och kan komma till nytta vid flera olika typer av skador och åkommor. De kan se lite olika ut, men oavsett fabrikat och utformning är dess grundsyfte att dels ge värme och dels att stabilisera axelleden. Värme och stabilitet är båda viktiga faktorer när det kommer till att rehabilitera en skada.

En annan funktion som ett axelskydd har är att det rätar upp axel och skuldra, så att du bibehåller en korrekt hållning i kroppen. Om du har mycket ont i axeln motverkar axelskyddet att du gör det ”naturliga”, det vill säga att du kan börja huka med kroppen – nacke och huvud böjs ned mot axeln, som i sin tur lätt vill dras framåt och inåt mot kroppen. Resultatet blir att kroppen får en helt felaktig hållning. Med ett korrekt justerat axelstöd händer inte detta.

Många axelstöd är kompressionsstickade. Tillsammans med justerbara band som lindas runt överkroppen centreras axeln och hindrar överdrivna rörelser i leden. Kompressionsstickningen ger också en masserande effekt, vilket aktiverar cirkulationen och motverkar svullnader. Ett exempel på ett effektivt axelskydd av denna typ är Bauerfeinds OmoTrain.

Det finns som tidigare nämnt flera skador och åkommor där vi har nytta av ett axelstöd:

  • Axel som gått ur led (luxation)
  • Överansträngning
  • Fallskador
  • Artros
  • Dålig kroppshållning
  • Nyckelbensfraktur
  • Gamnacke
  • Generella smärttillstånd
  • Efter operation

Axelskydd i världsklass

På SportsRehab vet man hur viktigt det är att ha hög kvalitet på axelskydd och andra sportskydd och ortoser. Därför är man stolta över att samarbeta med tyska Bauerfeind, som är den världsledande auktoriteten när det gäller medicinska hjälpmedel. Motionärer såväl som världselit världen över har i många år blivit hjälpta tillbaka till aktiv träning och arbetsliv.

Bauerfeind står för erkänt hög, tysk kvalitet – och ett gediget kunnande när det kommer till hur våra kroppar fungerar. Ett resultat av det är att Bauerfeind – som enda tillverkande företag – är en samarbetspartner till Olympiska Spelen, där man ända sedan början av 2000-talet hjälpt de deltagande idrottarna vid skador och andra problem.

Vänd dig alltså i förtroende till SportsRehab där du hittar sportskydd för alla tänkbara situationer, och dessutom till ett vettigt pris.