tel: 0770-175051

Idrottsskada

Idrottsskada - Ont i ryggenDen vanligaste idrottsskadan

Visste du att 85% av alla idrottsskador är knäskador.

Många av dessa leder till Artros (se nedan).

Av alla idrottsskor uppstår ca 20% vid kontakt med annan person och ytterligare 20% på grund av överbelastning.

Vi på Idrottsskadeexperten arbetar dagligen med att behandla och rehabilitera olika typer av idrottsskador. Här är en kort sammanfattning över vanliga skador. Vi finns i Både Stockholm & Göteborg.

Idrottsskada i samband med vrickning/stukning

En tredjedel av alla idrottsskador uppstår vid fallolyckor.

Idrottsskada och Artros

Vår kropps ledytor är endast täckta av ett några millimeter tjockt lager av ledbrosk. Ledbrosket har bland annat som funktion att ta upp och fördela en belastningen över ledytan och att minska friktionen vid olika typer av rörelser.

När balansen i brosket störs kraftigt tar nedbrytningen av broskceller snabbt överhand och en skada på brosket, artros, kan uppstå.

Olika typer av idrottsskada

Kort förklaring över olika idrottsskador som vi behandlar, förebygger och rehabiliterar. Du hittar fler idrottsskador här: Vanliga idrottsskador

Kalkaxel

Kalkaxel behandling IdrottsskadeexpertenKalkaxel är en idrottsskada som kan vara ett delfenomen i inklämningssyndromet impingement. Symtomen på kalkaxel är ofta akut/subakut uppträdande av svår vilovärk och rörelsesmärta. Det kan vara svårt att sova.

Impingement

Inklämning av rotatorcuffen mellan caput humeri och acromion. Inkluderar bursit, tendinos och partiell rotatorcuffruptur. Symptomen kan vara smärtor vid rörelse och nattlig värk  över skuldran. Du har oförmåga att ligga på axeln. Ibland kan impingement medföra utstrålning i armen.

Muskelbristning

Muskelbristning, ibland kallad muskelsträckning, uppkommer när flera muskelfibrer går sönder vilket gör att det uppstår en muskelbristning.

Meniskskador

En meniskskada är en idrottsskada som uppkommer när meniskerna skadas. Detta kan ske till exempel vid vridvåld under idrottsutövande varefter man kan få låsningar i knäleden och värk.

Det går utmärkt att behandla meniskskador.

Hälsporre

Hälsporre är en inflammation i fotens hinna vilket är resultatet av längre tids felaktig belastning av de stora senytorna under din fotsula. Besvären tillhör  gruppen belastningssjukdomar, sitter under foten och berör inte bara hälen. Idrottsskador i hälen som inkluderar hälsporre kan ge upphov till smärtor  i hälen.

Muskelinflammation

Muskelinflammation beror på en överansträngning i en muskel. Själva överansträngningen är en kompensation för exempelvis obalans i dina leder eller en annan muskel. Antiinflammatoriska mediciner har väldigt sällan bra effekt vid muskelinflammation. Istället bör du få behandling av själva orsaken för att muskelinflammationen ska lugna sig.

Boka en tid hos oss

Hos oss får du träffa en behandlare för just din skada. Vi har kliniker i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Idrottsskadeexperten är ett privat alternativ vi är ej anslutna till högkostnadsskyddet

Klicka på din stad för att komma vidare till bokningen

STOCKHOLM MALMÖ GÖTEBORG
Ring oss idag på: 0770 – 17 50 51
E-post: bokning@idrottsskadeexperten.se