tel: 0770-175051

5 Träningstips för att få mindre Träningsskador

Idrottsskada behandlingHar du fått värk eller akut smärta efter eller under ett träningspass? Här får du råd och tips för hur du bäst behandlar och rehabiliterar olika idrottsskador.

Vanliga idrottsskador

En av de vanligaste orsakerna till att man drabbas av en tränings- eller idrottsrelaterade skada som muskelbristning, hälseneinflammation, löparknä, hopparknä, knä ur led med mera är en svag muskulatur.

Detta då en svag muskel i sin tur leder till att andra muskler och leder måste överarbeta för att kompensera vilket i sin tur leder till en överbelastning.

Genom att skaffa en stabil bål och en stark knäled kommer du långt för att undvika olika typer av idrottsskador.

För att träna på rätt sätt behöver du hjälp av en Kiropraktor eller Naprapat som anpassar träningen efter dina behov. Det är viktigt att träna rätt så att man inte förvärrar problemen.

Hos oss på Idrottsskadeexperten kan du som fått en idrottsskada snabbt få en behandling. Vi har kliniker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Du får hjälp av en legitimerad expert med lång erfarenhet. Ring oss för att boka tid:

Boka en tid hos oss

Hos oss får du träffa en behandlare för just din skada. Vi har flera kliniker i Stockholm Göteborg och Malmö.

Idrottsskadeexperten är ett privat alternativ vi är ej anslutna till högkostnadsskyddet

Övningar för att minska värk och skador i ryggen

Bryggan

Börja med att ligga ner på ryggen och ha böjda ben. Börja lyfta ditt bäcken sakta tills du är i linje med benen. Sänk sedan sakta ner bäckenet till det läge du började med. Börja med att hålla kvar varje position 3 till 6 sekunder  och repetera 4-6 gånger.

Observera att du inte ska svanka med din rygg.

 


Plankan

plankan-övningBörja med att inta en position på mage. Försök sedan att hålla hela kroppen helt rak med att endast använda din tår, armbågar, underarmar och hålla händerna i golvet. Det är lätt att man överspänner nacken varför du bör försöka att slappna av i denna. Spänn dina magmuskler. Kom ihåg att hålla ryggen rak och ”fuska” inte genom att kuta ryggen. Håll denna position i  10 till 70 sekunder beroende på din egna kapacitet.