Kiropraktor och Naprapat i Göteborg

Ola Wimelius

Leg Kiropraktor

Mer om mig

Joakim Andersson

Leg Kiropraktor

Mer om mig

Kiropraktor Isabella-GottbergIsabella Gottberg

Leg Kiropraktor

Mer om mig

Västra Frölunda

Idrottsskadeexperten / Kiropraktorerna Frölunda

Adress: Gruvgatan 8, 421 30 Västra Frölunda

Telefon: 0770 – 17 50 51

E-post: bokning@idrottsskadeexperten.se

Boka tid Frölunda

Naprapat Göteborg Nicklas WiltmanNicklas Wiltman

Leg Naprapat

Mer om mig

Göteborg

Idrottsskadeexperten / Bodycheck

Adress: Linnégatan 38A 413 04 Göteborg

Telefon: 0770 – 17 50 51

E-post: bokning@idrottsskadeexperten.se

Boka tid online Linnégatan

Hitta hit:

Spårvagn eller buss:
Närmsta hållplatsen är Prinsgatan där spårvagn 1 och 6 samt buss 60 stannar. Fortsatt att gå upp mot Linnéplatsen och så ligger kliniken på vänster sida efter Hemköp men innan John Scott.

Bil:
Det går bra att parkera längs Linnégatan och närliggande tvärgator men håll koll på om det är städdag eller enbart 30-minutersparkering där ni parkerar.

Det är inte ovanligt att få problem i lederna. Ofta drabbas man i rygg, nacke eller axlar. Oftast kommer det från ens arbete eller livsstil och i mer allvarliga fall behöver man vård. I vissa fall kan ens led låsa sig. Det kan leda till muskelanspänningar, smärta och orsakar problem som gör att din kropp inte har sin fulla funktion. Det är ett stort fält med olika besvär och dessa kan behandlas av en kiropraktor eller naprapat. Men hur går egentligen behandlingen till?

Hur arbetar kiropraktorer och Naprapater?

Man behöver inte få en remiss från en läkare för att besöka en kiropraktor eller naprapat. Utan man kan kontakta en själv och få en tid för en undersökning. Så vet man med sig att man har en skada som kan behandlas med kiropraktik/naprapati behöver man inte nödvändigtvis först gå till en läkare.

Vad gör behandlarna? Innan du kan bli behandlad måste man bli ordentligt undersökt först. Det innebär att man klär ner sig till underkläderna och får ligga på en speciell behandlingsbänk. Undersökning består av att man kontrollerar leder och muskler. Syftet med detta är att man vill hitta den specifika leden som är skadad så att man kan ge en optimal behandling. Utöver det får man besvara på frågor om symtom, tidigare sjukdomar och liknande.

Efter det börjar den manuella behandlingen. Kiropraktorer och naprapater arbetar främst med sina händer. Det vanligaste är att man utför kiropraktiska och naprapatiska justeringar. Det innebär att behandlaren för ut leden en bit längre än vad du skulle klara av på egen hand. Efter detta så kommer ett snabbt tryck och detta återställer ledens rörlighet. Man hör ofta ett klickande ljud från det men det ska normalt inte göra ont.

Men man gör mer än bara kiropraktiska och naprapatiska justeringar, beroende på vilken typ av skada man har. I vissa fall arbetar en behandlaren mer med mjukdelstekniker. Mjukdelstekniker innebär att man fokuserar på muskulatur och muskelfästen som sitter nära leden istället för att arbeta direkt med leden. Ett sätt man kan behandla detta på är med massage. Då kan man mjuka upp musklerna runt leden så att de slappnar av. Detta låter dig dels få tillbaka rörligheten och funktionen i lederna men det hjälper också till med läkningen.

En annan form av mjukdelsbehandling är genom töjning. Muskeltöjning fungerar som stretchning. Det låter musklerna slappna av precis som vid en massage. Det hjälper dig att lindra smärtan och kan återställa funktionen i dina leder så att du fungerar bättre.

Första besöket

Vanligtvis tar den första behandlingen lite längre tid medan de resterande tar under trettio minuter. Men det kan variera en hel del beroende på vilken typ av skada du har och vilka former av behandlingar du behöver. Antalet behandlingar som kommer behövas kan såklart bara behandlaren som diagnostiserat dig svara på. Vanligtvis handlar det om ett par stycken och redan efter en eller två behandlingar brukar man må bättre.

Men utöver den manuella behandlingen så kan en kiropraktor/naprapat hjälpa till med förebyggande arbete. Behandlaren kan erbjuda råd för hur du ska undvika att få en liknande skada i framtiden. Beroende på vilken typ av besvär man har så kan man också få råd om förändringar man bör göra i sin livsstil för att få dessa besvär att gå bort och hålla sig borta. Till exempel om problemet har sitt ursprung i sina skor, sin kroppshållning eller ens arbetsställning. Då kan du få hjälp med att förbättra detta.

Övningar hemma

Kiropraktorn eller naprapaten kan också komma med övningar i form av ett träningsprogram. Dessa syftar till att du ska kunna lindra dina symtom hemma så att du lättare kan fungera. Det handlar ofta om olika typer av stretchövningar som hjälper musklerna att slappna av. Genom att de slappnar av så kan du slippa en del av smärtan men också hjälpa till med läkningen.

Efter ett behandlingspass kan man ibland må lite illa och känna sig trött, men det är ovanligt. Vanligtvis så har man mindre ont än innan och känner sig mycket mer rörlig. De flesta tycker att en behandlingen känns avslappnande och behaglig. Men det är såklart viktigt att man går till en utbildad bra leg. kiropraktor så att man inte får en dålig behandling.

kiropraktor behandling

Vad behandlar- och vad gör en kiropraktor/naprapat?

Den vanligaste orsaken till att man går till en kiropraktor/naprapat är på grund av problem i rygg eller nacke. Denna smärta kan orsaka en hel del problem och kan i vissa fall stråla ned i armar eller benen. I värsta fall kan dessa leder också börja domna av vilket kan orsaka problem i vardagen. Men i vissa fall är det musklerna problemen sitter i. Det kan till exempel handla om en ruptur eller en ömmande muskelknuta. Alla dessa problem kan behandlas utav en utbildad leg. kiropraktor/naprapat så att man kan återgå till sin vardag.

Om du tränar eller idrottar mycket så kan du också råka ut för skador. Det är till exempel inte ovanligt att man kan tära på muskelligament om man springer mycket. Dessa idrottsskador går ofta över av sig självt men behandling kan hjälpa. Det är ännu viktigare om man är en professionell atlet. Då behöver man kontinuerlig vård för att leder och muskler inte ska förstöras. Då går man ofta förebyggande till en kiropraktor/naprapat.

Men kiropraktik och naprapati kan behandla mer än direkta muskelskador. Du kan till exempel gå till oss om du har bekymmer med migrän, yrsel eller domningar i kroppen. Man behöver alltså inte ha skadat kroppen.

Eftersom en kiropraktors behandling kan hjälpa med immunförsvaret så finns det också en rad sjukdomar som kan bli bättre av en behandling. Det finns till exempel en del som går på behandling hos oss för sin allergi. Även om en behandlaren inte kan behandla själva allergin så får vissa lindring av sina symtom genom behandling.

Det finns med andra ord en hel del som en behandlaren kan göra. Ifall du är osäker på om dina besvär kan behandlas utav en kiropraktor/naprapat så kan du alltid kontakta en och fråga alternativt att gå till en läkare först för rådgivning. De flesta blir bättre av behandlingen bara man följer programmet och går till sina behandlingar. Ifall något inte fungerar så är det bäst att ta upp det med sin kiropraktor eller naprapat.

Boka en tid hos oss

Hos oss får du träffa en behandlare för just din skada. Vi har kliniker i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Idrottsskadeexperten är ett privat alternativ vi är ej anslutna till högkostnadsskyddet