Ont i nacken

rygg-o-nackskador

Oavsett om du har akut nackproblem, som vid nackspärr, eller mer långvariga problem, som vid diskbråck, kan vi hjälpa dig att så snabbt som möjligt minska din smärta samt återställa funktionalitet och rörelseförmåga i nacke.

 

Ont i nacken behandling

Du som lider av nackont som orsakar smärta och stelhet kan få hjälp av en av våra behandlare. Hos oss får du träffa en legitimerad kiropraktor eller naprapat med lång erfarenhet av att behandla olika nackproblem.

Våra behandlare använder flera olika metoder och tekniker för att du ska återfå normal funktion i leder, muskler, bindväv och nervsystem vilket i sin tur minskar smärtan. Din behandlare är utbildad i nackens mekanik och vet vilken behandling som är lämplig för just dig.

Forskning visar att en tidig aktiv behandlingsform är effektfull för att bli fri från att ha smärta i nacken. Självklart använder vi moderna tekniker och vetenskapligt bevisade metoder vilket garanterar det bästa resultatet.

Boka en tid hos oss

Hos oss får du träffa en behandlare för just din skada. Vi har kliniker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund.

Idrottsskadeexperten är ett privat alternativ vi är ej anslutna till högkostnadsskyddet

Klicka på din stad för att komma vidare till bokningen

STOCKHOLM MALMÖ GÖTEBORG LUND
Ring oss idag på: 0770 – 17 50 51
E-post: bokning@idrottsskadeexperten.se

 

Ont i nacken – akut smärta

När du fått nacksmärta akut kan det finnas lite olika orsaker. Här är en kort lista över de vanligaste:

  • Spänningar på grund av stress
  • Problem med synen. Anstränger du ögonen spänner du omedvetet din nackmuskulatur
  • Dåliga arbetsställningar.
  • Enformigt och monotona arbetsuppgifter
  • Suttit i drag (exempelvis suttit länge med luftkonditionering i bilen)
  • Du ligger i en gammal och dålig säng, madrass eller kudde
  • Med mera

Den som drabbas av ont i nacken akut kan känna att nacken “låser” sig, blir stel och smärtar. Ofta är rörligheten i din nacke mycket liten på morgonen när du drabbats av akut ont i nacken.

De allra flesta blir bra efter 3 till 4 dagar. Skulle du ha kvar problemen med akut nackont efter denna tid rekommenderar vi dig att kontakta oss för en behandling. Våra legitimerade naprapater och kiropraktorer har lång erfarenhet av att behandla olika nackproblem.

Du får snabb hjälp att återställa rörlighet, minska smärtan samt ett individuellt övningsprogram för att du ska slippa få akut ont i nacken i framtiden.

 

 

Nacksmärta – långvarig värk

Att ha ont i nacken är vanlig åkomma i dagens samhälle. Du kanske är en av många som sitter länge framför dator och tv utan att tänka på din hållning. Våra nackar belastas och används konstant vilket gör att förslitningsskador i muskler och leder uppkommer i större eller mindre grad hos samtliga personer.

En del av mer kroniska nackskador som orsakar ont i nacken uppkommer om nacken har utsatts för en yttre kraft eller olycka. Några exempel på vad som kan orsaka mer långvarigt nacksmärta är:

  • Whiplashskada efter påkörning bakifrån
  • Ett fall och idrottsskador
  • Kraftiga slag mot huvudet eller ansiktet

Har du misstanke om skelettskador bör du få nacken röntgad.