tel: 0770-175051

Handledsskydd och handledsstöd

Just nu kan du köpa handledsskydd och handledsstöd hos vår samarbetspartner Sportsrehab.se, och få 10% rabatt på alla skydd och ortoser. Allt du behöver göra är att ange rabattkoden ”Idrott” vid utcheckningen.

 

Ett rejält handledsskydd eller handledsstöd kan vara skillnaden mellan ett fungerande vardagsliv och att tvingas hålla sig i stillhet.

Handledsskydd ManuTrain karpaltunnelsyndrom

Handledsskydd ManuTrain

899 kr

 • Karpaltunnelsyndrom
 • Artros
 • Överansträning och smärta i handled
 • Snabbare Rehabtid
 Billig frakt      Fria byten      Klarna checkout

Handledsskydd ManuLoc

1 099 kr

 • Karpaltunnelsyndrom
 • Efter Operation
 • Överansträgning och smärta i handled
 • Snabbare Rehabtid
 Billig frakt      Fria byten      Klarna checkout

Tumskydd RhizLoc

Tumskydd RhizoLoc

799 kr

 • Tumbasartros
 • Skidtumme
 • Överansträgning och smärta i  tumled
 • Snabbare Rehabtid
 Billig frakt      Fria byten      Klarna checkout

Vi använder våra handleder mycket mer än vi tror i vårt dagliga liv. Det är först när något går galet i handleden som vi upptäcker hur ofta vi belastar dem. Enkla rörelser som att vrida på en vattenkran, hälla upp en kanna vatten eller till och med knyta skorna är plötsligt förenade med en outhärdlig smärta.

Än värre är det för dig som har ett monotont arbete eller tränar hårt. En smärtande handled kan göra att du tvingas avstå från träningen eller stanna hemma från jobbet.

Handledsstöd och -skydd har många användningsområden. Några av de vanligaste är i samband med:

 • Stukningar och vrickningar
 • Artrit och artros
 • Karpaltunnelsyndrom
 • Tumbasartros
 • Skidtumme (”collateralligamentsskada”, förslitning av ett ledband i tummen)
 • Överansträngning
 • Rehab efter skada eller operation

Har handledsskydd någon effekt?

Har du ont i handlederna kan ett handledsskydd vara till stor hjälp. Det bidrar till att blodet cirkulerar bättre genom händerna, vilket medför att eventuella spänningar i muskulaturen avtar, och därmed lindrar smärttillstånd.

Vid lite tuffare smärttillstånd, som t.ex. om du har stukat handen, eller drabbats av artrit, kan ett handledsskydd med skenor vara svaret på dina böner om en smärtfriare tillvaro. Det ger ett gott stöd, och vissa handledsskydd ger dessutom en kompressionseffekt, som hjälper till att dämpa smärtorna i handen.

En ”bieffekt” av att bära handledsstöd är att det håller handlederna varma. Därmed hindrar du musklerna från att kylas ner, och du bibehåller rörligheten i handleden.

Ett bra handledsstöd har också visat sig effektivt vid exempelvis karpaltunnelsyndrom och reumatiska åkommor.

Handledsstöd förebygger skador

Hård träning eller ett tungt, enformigt arbete kan orsaka stora påfrestningar på dina handleder. Många har därför valt att alltid bära handledsstöd i förebyggande syfte – för att undvika just överbelastningar och skador på senor och muskler.

Att välja rätt typ av handledsskydd

Det finns en stor mängd olika handledsskydd på marknaden. Och det gäller att man väljer rätt typ för att de ska ha den effekt man önskar.

Generellt sett är ett handledsskydd avsett för att ge avlastning i det område som gör ont, och att stimulera handens muskler, varigenom också blodcirkulationen förbättras.

Utöver det har skydden lite olika uppgifter. Vissa är konstruerade för att fixera handleden i ett visst läge, medan andra skydd ”bara” ska ge lite extra stöd och avlastning. De enklaste skydden är de som fungerar som ett värmande ”omslag”.

Sedan finns det handledsskydd som är speciellt framtagna för olika typer av idrott (t.ex. tennis/badminton) eller för olika åkommor.

Storlek, funktion och passform är viktigt

Om du har en skada på handleden är det viktigt att ditt handledsskydd sitter korrekt. Många handledsortoser är försedda med olika typer av kardborreband för att du ska kunna justera skyddet och anpassa det efter just din handled.  Det är också viktigt att du väljer rätt storlek, då skyddet måste sitta stabilt, men inte för hårt.

En del handledsskydd är dessutom försedda med olika kompressionszoner, som naturligtvis måste sitta i rätt position för att optimera funktionen.

Handledsskyddens Rolls Royce

Våra vänner på SportsRehab vet att kvalitet lönar sig. Därför hittar du främst handledsskydd från den världsledande tyska tillverkaren Bauerfeind i sortimentet. De är en stor auktoritet på området, och har i många år lett utvecklingen av medicinska hjälpmedel och ortoser av olika slag. Det är inte utan anledning som de har varit en samarbetspartner till de Olympiska Spelen ända sedan början av 2000-talet.

Så går du omkring med smärtor i handleden eller är på jakt efter ett handledsskydd i förebyggande syfte? Ta en titt på världens bästa handledsskydd hos SportsRehab! Och du – glöm inte rabattkoden: Idrott.